01 Οκτ Η «γοητεία» της αργής απώλειας βάρους Κωνσταντίνος Ξένος Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος M.Sc. Διευθυντής τμήματος Διατροφογενετικής και Έρευνας Θρέψης "ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗ... Διαβάστε περισσότερα
30 Σεπ Ατομικές αχλαδόπιτες Υλικά 1 πακέτο (650 γρ.) ζύμη κουρού 1.200 γρ. αχλάδια κομμένα σε φέτες (με τη φλούδα) 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική. 200 γρ. αμυγδαλόψιχ... Διαβάστε περισσότερα
30 Σεπ Διατροφή και ψυχική διάθεση Ευγενία ΗλιάδουΚλινικός Διαιτόλογος-Διατροφολόγος Μια αδιαπραγμάτευτη σχέση ζωής συνιστά η διατροφή με την ψυχική μας διάθεση. Η αλληλε... Διαβάστε περισσότερα
26 Σεπ 4 πράγματα που πρέπει να προσέχετε όταν τρώτε έξω Τρώγοντας εκτός σπιτιού είναι συχνά αίτιο υπερκατανάλωσης τροφής. Οι επιλογές είναι περισσότερο ελκυστικές και συνοδεύονται από ... Διαβάστε περισσότερα
25 Σεπ Μοσχαράκι με αρακά και κρεμμυδάκια στρογγυλά Υλικά 500 γρ. αρακάς 1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος, κομμένο σε μερίδες 300 γρ. κρεμμυδάκια 500 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη 2/3 φλιτζανιού ελαι... Διαβάστε περισσότερα
25 Σεπ Τροφή για σκέψη Είτε ακολουθείτε μία διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνη είτε χαμηλή σε λιπαρά, είτε τρώτε σύμφωνα με το σωματικό σας τύπο είτε όχι, σημασία έχε... Διαβάστε περισσότερα
23 Σεπ Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου. Μήπως η λύση είναι το ακρωνύμιο FODMAP; Δρ. Σαμαράς Δημήτρης Accredited doctor: Internal Medicine, Geriatrics, Clinical Nutrition at Clinique Générale Beaulieu Το Σύνδρομο Ευε... Διαβάστε περισσότερα
22 Σεπ Γεμιστές ντομάτες με κουσκούς, φέτα και μυρωδικά Υλικά 8 ντομάτες μέτριες 2 φλιτζάνια στιγμιαίο (προβρασμένο) κουσκούς 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 κουταλιές της... Διαβάστε περισσότερα
19 Σεπ Εκπαιδεύστε το μυαλό σας να ποθεί υγιεινό φαγητό Μπορεί να είναι δυνατόν να προγραμματίσετε τον εγκέφαλό σας έτσι ώστε να θέλει, ή ακόμα και να ποθεί, πιο υγιεινές τροφές. Πως; Ακολουθ... Διαβάστε περισσότερα
17 Σεπ 10 διαφορετικά είδη πείνας και πώς να τα αντιμετωπίσετε Η πείνα αποτελεί ένα μυστήριο. Μερικές μέρες τρώτε απλά ό, τι έχετε στο πιάτο σας και νιώθετε πλήρεις, ενώ άλλες φορές νιώθετε συνεχώς ... Διαβάστε περισσότερα