Blog

Πίτες & Τάρτες, Συνταγές

Ατομικές αχλαδόπιτες

Υλικά

  • 1 πακέτο (650 γρ.) ζύμη κουρού
  • 1.200 γρ. αχλάδια κομμένα σε φέτες (με τη φλούδα)
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική.
  • 200 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη στο μπλέντερ
  • Λίγη κανέλα σε σκόνη
  • 420 ml κρέμα γάλακτος
  • Άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε κάθε φύλλο σε 6 τετράγωνα κομμάτια (συνολικά 12 κομμάτια). Τοποθετούμε τα τετράγωνα κομμάτια σε 12 ατομικές θήκες για τάρτες και πιέζουμε ώστε να καλυφτούν οι πάτοι και τα πλαϊνά τους. Τρυπάμε τις βάσεις της ζύμης με ένα πιρούνι.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση ως εξής: Τοποθετούμε σε μπολ τα αχλάδια, πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη, την αμυγδαλόψιχα και την κανέλα και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους και μοιράζουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη. Ψήνουμε τις πίτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 45’ ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνειά τους. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με άχνη.

Αρχίστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Facebook X YouTube
Shop
Sidebar
0 items Cart
My account