Μπορεί η διατροφή να μας προστατέψει από τη δριμύτητα της νόσου COVID-19?

Επιμέλεια κειμένουΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – Διατροφολόγος , Πτυχιούχος University of Nottingham.   Σύμφωνα με μελέτες αρκετοί παρ...

Διαβάστε περισσότερα

Μπορεί η διατροφή να προλάβει ή να αντιμετωπίσει τα αυτοάνοσα νοσήματα;

Ευτυχία ΓαλανάκουΔιαιτολόγος-Διατροφολόγος και Χημικός Α.Π.Θ.  Στις μέρες μας ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που εκδηλώνουν ...

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί είναι τόσο δύσκολη η έρευνα στην επιστήμη της διατροφής;

Επιμέλεια κειμένουΚωνσταντίνος ΞένοςΚλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Διευθυντής τμήματος Διατροφογενετικής και Έρευνας Θρέψης «Ευρω...

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφή και Κορωνοϊός: πολλά θα διαβάσετε – λίγα να κρατήσετε …

Κωνσταντίνος Ξένος Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Διευθυντής τμήματος Διατροφογενετικής και Έρευνας Θρέψης «Ευρωκλινική Αθηνών»  ...

Διαβάστε περισσότερα

Ποια η σημασία της χρονικής λήψης και της σωστής δόσης στα δύο βασικά μακροθρεπτικά συστατικά, τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες, στην αποκατάσταση ενός αθλητή αντοχής;

Ηλιοπούλου Ηλιάνα – Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Πόσο όμορφο και αισιόδοξο είναι στις μέρες μας που όλο αυξάνεται ο αριθμός των ατ...

Διαβάστε περισσότερα

Το Junk Food υπαίτιο για τύφλωση σε έφηβο!!

Μια ακραία περίπτωση παρατηρήθηκε σε έναν έφηβο του Ηνωμένου Βασιλείου σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στο επιστημονι...

Διαβάστε περισσότερα

Ομογενοποιημένο VS Μη Ομογενοποιημένο γάλα : Ποιο είναι καλύτερο για κατανάλωση;

Κωνσταντίνος Ξένος Κλινικός Διαιτολόγος M.Sc. Ph.D.cand. Διευθυντής τμήματος Διατροφογενετικής και Έρευνας Θρέψης «Ευρωκλινική Αθηνών» ...

Διαβάστε περισσότερα