03 Ιούν Άρθρα και Νέα, Τρόφιμα, Τρόφιμα & Ροφήματα Ας υποδεχτούμε τα κεράσια! 3 Ιουνίου 2021 By sylvester Γράφει η Ευτυχία Γαλανάκου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και Χημικός Α.Π.Θ. Εκπαιδεύτρια ΕΦΕΤ. Το καλοκαίρι έκανε ποδαρικό στις αυλές μ... Διαβάστε περισσότερα
15 Ιαν Άρθρα και Νέα, Ισορροπημένη Διατροφή, Τρόφιμα, Τρόφιμα & Ροφήματα Φασόλια και ρεβίθια ασπίδα της καρδιάς και των αγγείων! 15 Ιανουαρίου 2018 By sylvester Η στεφανιαία νόσος είναι η νόσος των στεφανιαίων αρτηριών της καρδιάς και συχνά οφείλεται στη δημιουργία αθηρωματικών πλακών πλούσιων σ... Διαβάστε περισσότερα
08 Ιαν Άρθρα και Νέα, Διατροφή, Ισορροπημένη Διατροφή, Τρόφιμα, Τρόφιμα & Ροφήματα Ανθεκτικό άμυλο: ένα ακόμη ατού των φασολιών! 8 Ιανουαρίου 2018 By sylvester Τα αγαπημένα φασόλια είναι πλούσια σε μια σειρά γνωστών ή λιγότερο γνωστών θρεπτικών συστατικών. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει σίγουρα τ... Διαβάστε περισσότερα
24 Μάι Άρθρα και Νέα, Διατροφή, Τρόφιμα, Τρόφιμα & Ροφήματα Η διατροφική αξία των καλοκαιρινών φρούτων 24 Μαΐου 2017 By sylvester Ευτυχία Γαλανάκου, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος και Χημικός Α.Π.Θ. Εκπαιδεύτρια ΕΦΕΤ Το καλοκαίρι μας χτυπά πια την πόρτα και εμείς το ... Διαβάστε περισσότερα
03 Μάι Άρθρα και Νέα, Καρδιαγγειακά Νοσήματα, Τρόφιμα, Τρόφιμα & Ροφήματα, Υγεία ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ : Η «ΚΑΡΔΙΑΚΗ» ΜΑΣ ΦΙΛΗ!! 3 Μαΐου 2017 By sylvester Κωνσταντίνος Ξένος Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc. Ph.D.cand Στην εποχή του διαδικτυακού «οίστρου» που ζούμε, το να διαβάσει... Διαβάστε περισσότερα
20 Μαρ Αξίζει να κλικαρετε, Άρθρα και Νέα, Διατροφή, Τρόφιμα, Τρόφιμα & Ροφήματα ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ : ΝΑ ΤΡΩΣ, ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ, ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ… 20 Μαρτίου 2017 By sylvester Κωνσταντίνος Ξένος Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc. Ph.D.cand Ο καρπός του κακαόδεντρου, το οποίο πρωτοκαλλιεργήθηκε από τους... Διαβάστε περισσότερα
14 Δεκ Άρθρα και Νέα, Διατροφή, Τρόφιμα, Τρόφιμα & Ροφήματα Είναι τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά, τόσο θρεπτικά όσο τα φρέσκα; 14 Δεκεμβρίου 2016 By sylvester ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος University of Nottingham Η κατάψυξη των φρούτων και των λαχανικών μπο... Διαβάστε περισσότερα
31 Οκτ Άρθρα και Νέα, Διατροφή, Τρόφιμα Είναι τα έντομα πιο θρεπτικά από το κρέας; 31 Οκτωβρίου 2016 By sylvester ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος University of Nottingham Η κατανάλωση εντόμων αν και είναι συχνό φαι... Διαβάστε περισσότερα
13 Οκτ Άρθρα και Νέα, Διατροφή, Τρόφιμα, Υγεία Η κατανάλωση βρώμης συμβάλει αποδεδειγμένα στη μείωση της χοληστερόλης 13 Οκτωβρίου 2016 By sylvester ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος University of Nottingham Οι ερευνητές γνωρίζουν εδώ και 50 χρόνια ότι... Διαβάστε περισσότερα
16 Μάι Άρθρα και Νέα, Καρδιαγγειακά Νοσήματα, Τρόφιμα, Υγεία Η καθημερινή κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιακών παθήσεων 16 Μαΐου 2016 By sylvester ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος University of Nottingham Ο καθηγητής Saverio Stranges από το Warwick ... Διαβάστε περισσότερα