Φασόλια και ρεβίθια ασπίδα της καρδιάς και των αγγείων!

Η στεφανιαία νόσος είναι η νόσος των στεφανιαίων αρτηριών της καρδιάς και συχνά οφείλεται στη δημιουργία αθηρωματικών πλακών πλούσιων σ...

Διαβάστε περισσότερα

Ανθεκτικό άμυλο: ένα ακόμη ατού των φασολιών!

Τα αγαπημένα φασόλια είναι πλούσια σε μια σειρά γνωστών ή λιγότερο γνωστών θρεπτικών συστατικών. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει σίγουρα τ...

Διαβάστε περισσότερα

Η διατροφική αξία των καλοκαιρινών φρούτων

Ευτυχία Γαλανάκου, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος και Χημικός Α.Π.Θ.  Εκπαιδεύτρια ΕΦΕΤ   Το καλοκαίρι μας χτυπά πια την πόρτα και εμείς το ...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ : Η «ΚΑΡΔΙΑΚΗ» ΜΑΣ ΦΙΛΗ!!

Κωνσταντίνος Ξένος Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc. Ph.D.cand Στην εποχή του διαδικτυακού «οίστρου» που ζούμε, το να διαβάσει...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ : ΝΑ ΤΡΩΣ, ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ, ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ…

Κωνσταντίνος Ξένος Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc. Ph.D.cand Ο καρπός του κακαόδεντρου, το οποίο πρωτοκαλλιεργήθηκε από τους...

Διαβάστε περισσότερα

Είναι τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά, τόσο θρεπτικά όσο τα φρέσκα;

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Η κατάψυξη των φρούτων και των λαχανικών μπο...

Διαβάστε περισσότερα

Η κατανάλωση βρώμης συμβάλει αποδεδειγμένα στη μείωση της χοληστερόλης

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Οι ερευνητές γνωρίζουν εδώ και 50 χρόνια ότι...

Διαβάστε περισσότερα

Η καθημερινή κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιακών παθήσεων

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Ο καθηγητής Saverio Stranges από το Warwick ...

Διαβάστε περισσότερα