Μπορούν τα τρόφιμα να έχουν «αρνητικές θερμίδες»;

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Τρόφιμα «αρνητικών θερμίδων» (τρόφιμα δηλαδή...

Διαβάστε περισσότερα

Η μητρική ανεπάρκεια βιταμίνης D μπορεί να αυξήσει το ενδεχόμενο για παιδική παχυσαρκία

Σύμφωνα με νέα μελέτη η ανεπάρκεια βιταμίνης D κατά τη διάρκεια της  εγκυμοσύνης μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα ύπαρξης παιδικής παχυ...

Διαβάστε περισσότερα

Οι προσπάθειες απώλειας βάρους είναι μεταδοτικές

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Οι προσπάθειες για την επίτευξη ενός υγιεινο...

Διαβάστε περισσότερα

Είναι το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη (HFCS) χειρότερο από τη ζάχαρη;

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας...

Διαβάστε περισσότερα

Φασόλια και ρεβίθια ασπίδα της καρδιάς και των αγγείων!

Η στεφανιαία νόσος είναι η νόσος των στεφανιαίων αρτηριών της καρδιάς και συχνά οφείλεται στη δημιουργία αθηρωματικών πλακών πλούσιων σ...

Διαβάστε περισσότερα

D3 και Κ2 : Όταν οι βιταμίνες «συμμαχούν» για την υγεία μας

Η φυσική βιταμίνη Κ, μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που οι περισσότεροι γνωρίζουν ως απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τη σωστή πήξη του αίμα...

Διαβάστε περισσότερα

Ανθεκτικό άμυλο: ένα ακόμη ατού των φασολιών!

Τα αγαπημένα φασόλια είναι πλούσια σε μια σειρά γνωστών ή λιγότερο γνωστών θρεπτικών συστατικών. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει σίγουρα τ...

Διαβάστε περισσότερα