Προσοχή! Η κατανάλωση άσπρου ψωμιού μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας κατά 40%

Σύμφωνα με τη μελέτη του καθηγητή Miguel Martinez-Gonzalez, το λευκό ψωμί φτιάχνεται με ένα επεξεργασμένο αλεύρι , το οποίο απορροφάται...

Διαβάστε περισσότερα

Θέλετε να χάσετε βάρος; Φάτε ένα καλό πρωινό!

«Πρωινό σαν βασιλιάς, μεσημεριανό σαν πρίγκιπας και δείπνο σαν άπορος»,  είναι μία γνωστή συμβουλή που έχουμε ακούσει ξανά και ξανά από...

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμέτωποι με το άγχος: Μπορεί η διατροφή να κάνει τη διαφορά;

Είναι άραγε αλήθεια ότι ορισμένα τρόφιμα μπορεί να επιδεινώσουν το άγχος και άλλα να έχουν μια ηρεμιστική επίδραση; Το να είστε αντιμέτ...

Διαβάστε περισσότερα

Η επίδραση της άσκησης και συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών στα επίπεδα ουρικού οξέος. Τι προτείνεται για ασθενείς με υπερουριχαιμία.

Δρ. Σοφία Γ Τσαλουχίδου Κλινικός Διαιτόλογος-Διατροφολόγος   Ένα από τα κυριότερα αντιοξειδωτικά του αίματος ,το ουρικό οξύ, παρουσιάζε...

Διαβάστε περισσότερα

Θέλετε να αδυνατίσετε; Φερθείτε έξυπνα και λογικά…

Τζένη Ηλιάδου Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc. Επιστημονική Συνεργάτης ΕΙΔ   Όλο και περισσότεροι άνθρωποι τον τελευταίο και...

Διαβάστε περισσότερα

Τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D ενδέχεται να συνδέονται με τον καρκίνο του προστάτη

Σύμφωνα με νέα μελέτη, τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα μπορεί να συνδέονται με πιο επιθετική και προχωρημένη περίπτωση καρκίνου ...

Διαβάστε περισσότερα