Η κατανάλωση στέβιας ενδέχεται να είναι επιβλαβής για την υγεία?

Επιμέλεια κειμένουΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – Διατροφολόγος , Πτυχιούχος University of Nottingham.  Η στέβια αποτελεί γλυκαντικό 30...

Διαβάστε περισσότερα

Ετικέτες τροφίμων: ένα χρήσιμο εργαλείο για τον καταναλωτή

Επιμέλεια κειμένουΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – Διατροφολόγος , Πτυχιούχος University of Nottingham.  Η διασφάλιση μιας ισορροπημένης...

Διαβάστε περισσότερα

Η Κουρκουμίνη ως υποψήφια για την πρόληψη και θεραπεία της COVID-19

Επιμέλεια κειμένου Ευγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – Διατροφολόγος , Πτυχιούχος University of Nottingham.&Δρ. Κωνσταντίνος ΞένοςΚλινι...

Διαβάστε περισσότερα

Βιταμίνη D και Covid-19

Πηγή grassroteshealthnet Επιμέλεια:Dr. Κωνσταντίνος ΞένοςΚλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος M.Sc., Ph.D.&Ευγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτο...

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφικοί χειρισμοί στην περίοδο της εγκυμοσύνης – Φυλλικό οξύ: ένας γρίφος για δυνατούς λύτες

Χρύσου Ιωάννης Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος   -Παγκοσμίως, περισσότερα από 300.000 μωρά γεννιόνται με προβλήματα στον σχηματισμ...

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί η δίαιτα Sirtfood αποτελεί μια ακόμη «fad» diet

Επιμέλεια κειμένου   Κωνσταντίνος Ξένος Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc. Ph.D. & Ευγενία Αλεξάνδρου Διαιτολόγος – Διατροφ...

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί είναι τόσο δύσκολη η έρευνα στην επιστήμη της διατροφής;

Επιμέλεια κειμένουΚωνσταντίνος ΞένοςΚλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Διευθυντής τμήματος Διατροφογενετικής και Έρευνας Θρέψης «Ευρω...

Διαβάστε περισσότερα

Μένοντας σπίτι εσείς πόσες φορές ανοίξατε το ψυγείο σήμερα;

Ευτυχία Γαλανάκου Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και Χημικός Α.Π.Θ. Άραγε αν υπήρχε μετρητής κίνησης της πόρτας του ψυγείου σε τι νούμερο θ...

Διαβάστε περισσότερα