Β12 : Όλο και περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι η Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη πρέπει να είναι υψηλότερη

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Είναι η βιταμίνη Β12 ο πρωταγωνιστής των θρε...

Διαβάστε περισσότερα

Γυναίκες που καταναλώνουν ολικής άλεσης τρόφιμα, ζυγίζουν λιγότερο!

Μελέτη που δημοσιεύθηκε σε ένα από τα πιο έγκριτα επιστημονικά περιοδικά διαιτολογίας, το American Journal of Clinical Nutrition, επιση...

Διαβάστε περισσότερα

Η στεφανιαία νόσος και η σύνδεσή της με την ανεπάρκεια βιταμίνης D

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Η στεφανιαία νόσος είναι μια ασθένεια που έχ...

Διαβάστε περισσότερα

Τα διατροφικά «αντίδοτα» για κολίτιδα και Crohn

Αστερία ΣταματάκηΔιαιτολόγος-Διατροφολόγος Msc. Η ιδιοπαθής φλεγμονώδης εντερική νόσος χαρακτηρίζεται από χρόνια φλεγμονή του πεπτικού ...

Διαβάστε περισσότερα

Μήπως η συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει τον γενικό κίνδυνο θνησιμότητας;

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham   Ο Δρ Mingyang Song από το Γενικό Νοσοκομεί...

Διαβάστε περισσότερα

Νέα ουσία μπορεί να μειώσει την επιθυμία για «ανθυγιεινά» τρόφιμα

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham   Σύμφωνα με νέα μελέτη, το προπιονικό (μια ...

Διαβάστε περισσότερα

Η βιταμίνη D αυξάνει την επιβίωση των ασθενών με καρκίνο του μαστού

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham   Σε προηγούμενες μελέτες, ο Cedric F. Garla...

Διαβάστε περισσότερα

Η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να βοηθήσει στη πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham   Μελέτη που έγινε σε ποντίκια έδειξε ότι εκ...

Διαβάστε περισσότερα