Θεραπεία λεύκης με βιταμίνες, μέταλλα και πολυφαινόλες

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Η λεύκη επηρεάζει εξίσου τους άνδρες και τις...

Διαβάστε περισσότερα

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ο μεταβολισμός και το παράδοξο

Γιάννης Χρύσου Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι υδατοδιαλυτές βιταμίνες, γεγονός που σημαίνει ό...

Διαβάστε περισσότερα

Κορεσμένα λιπαρά: ένας σύγχρονος «Δούρειος Ίππος»

Γιάννης Χρύσου Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος   Οι καρδιακές ασθένειες αποτελούν το πρώτο αίτιο θανάτου στον Δυτικό κόσμο, μετρώνον...

Διαβάστε περισσότερα

Η σχέση μεταξύ της γαστρεντερικής υγείας και του ανοσοποιητικού συστήματος

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Το ανθρώπινο σώμα έχει βακτήρια σε ποσοστό 9...

Διαβάστε περισσότερα

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σωματικού βάρους

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το στρες ...

Διαβάστε περισσότερα

Η διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα νατρίου μπορεί να μην μειώσει την αρτηριακή πίεση

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Η Lynn L. Moore, DSc, αναπληρώτρια καθηγήτρι...

Διαβάστε περισσότερα

Η κουρκουμίνη, τα κόκκινα σταφύλια και τα μήλα καταπολεμούν τον καρκίνο του προστάτη σε πειραματόζωα

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει μια σειρά από φ...

Διαβάστε περισσότερα

Τα συμπληρώματα βιταμίνης D θα μπορούσαν να προάγουν τη γονιμότητα

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Η βιταμίνη D παράγεται από τον οργανισμό μέσ...

Διαβάστε περισσότερα