Εμφιαλωμένα νερά: Άλλο το φυσικό μεταλλικό και άλλο το επιτραπέζιο….

Παναγιώτης Ζήσης Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc Το νερό είναι από τους σπουδαιότερους παράγοντες για την ανάπτυξη και διατήρ...

Διαβάστε περισσότερα

Η κατανάλωση χαμομηλιού σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του θυρεοειδούς ;

Σε μια Ελληνική μελέτη, ερευνητές πήραν συνέντευξη από κατοίκους της Αθήνας για τον τρόπο ζωής τους και τις διατροφικές τους συνήθειες,...

Διαβάστε περισσότερα

Παγωτό – Πως να αξιολογείτε έναν γλυκό πειρασμό

Σίγουρα το παγωτό είναι το γλύκισμα του καλοκαιριού. Παιδιά και ενήλικες λατρεύουν όλα τα είδη και τις γεύσεις του παγωτού, σοκολάτα ή ...

Διαβάστε περισσότερα

Jenny’s nutri-news: Νέα οφέλη απο την μέτρια κατανάλωση καφέ

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη συνηθίζουν να ξεκινούν την ημέρα τους με έναν πρωϊνο καφέ. Συμβαίνει και σε εσάς το ίδιο; Νιώθε...

Διαβάστε περισσότερα

Νέα μελέτη: Οι νιφάδες βρώμης καλύτερος σύμμαχος στο αδυνάτισμα από ότι έτοιμα προς κατανάλωση δημητριακά (ready to eat cereal – RTEC)!!

Μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο συμπόσιο για τη παχυσαρκία της American Νutrition Society και διεξείχθη από το Pennington...

Διαβάστε περισσότερα

Καρπούζι : το φρούτο του καλοκαιριού που προστατεύει και τα αγγεία μας

Το καρπούζι αποτελεί το φρούτο σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού. Αποτελεί ένα φρούτο που μας δίνει πολλά θρεπτικά συστατικά, αρκετό νερό ...

Διαβάστε περισσότερα

Frozen yogurt : Άπαχο παγωμένο γιαουρτάκι ή κάτι παραπάνω?

Του Κωνσταντίνου Ξένου Κλινικού Διαιτολόγου – Διατροφολόγου M.Sc. Είναι γεγονός πως κάθε πράγμα που εμπίπτει σε μια 'μόδα', κουβαλά μαζ...

Διαβάστε περισσότερα