Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα μπίτερ από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Υλικά για 12 φορμάκια: 1lt νερό 400γρ. μαύρη ζάχαρη Χυμός από 2 λεμόνια 400γρ. σιμιγδάλι χονδρό 100γρ. σιμιγδάλι  ψιλό 100γρ. κουβερτού...

Διαβάστε περισσότερα

Κουσκουσέ με γαρίδες από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Υλικά για το ΚΟΥΣΚΟΥΣΕ 250γρ. κουσκουσέ 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο 2 καρότα ψιλοκομμένα 2 ντομάτες ψιλοκομμένες 1lt νερό 20γρ. αλάτι 5γρ. π...

Διαβάστε περισσότερα

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Υλικά για 6 άτομα:   Υλικά για σκορδαλιά: 200ml ελαιόλαδο 600γρ. πατάτες βρασμένες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κομματάκια 50ml ξύδι ...

Διαβάστε περισσότερα

Μύδια στον ατμό με μουστάρδα από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Υλικά για 4 άτομα: 1 κιλό μύδια πολύ καλά πλυμένα και καθαρισμένα με το κέλυφος. 200ml λευκό κρασί 40γρ. μουστάρδα της αρεσκείας μας 2 ...

Διαβάστε περισσότερα

Μπιφτέκι γαλοπούλας από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ   700 γρ. κιμά γαλοπούλας 2 μεγάλες τομάτες 2 μεγάλα κολοκύθια ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ½ κρεμμύδι περασμένο σ...

Διαβάστε περισσότερα

Νιόκι με σάλτσα φρέσκιας τομάτας απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΙΟΚΙ ΠΑΤΑΤΑΣ   (ΓΙΑ 12 ΜΕΡΙΔΕΣ)   400 γρ. πατάτες 50 γρ. βούτυρο θερμοκρασία περιβάλλοντος 2 κρόκοι αυγών 100 γρ. αλεύρι αλ...

Διαβάστε περισσότερα