Διαφορές μεταξύ της δυσανεξίας στη λακτόζη και της νόσου του Crohn

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Η νόσος του Crohn και η δυσανεξία στη λακτόζ...

Διαβάστε περισσότερα

Μεταβιοτικά: οι ευεργετικές ουσίες των προβιοτικών!

Ηλιοπούλου Ηλιάνα Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος MSc. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο τρίτος κατά σειρά συχνότερος καρκίνος πο...

Διαβάστε περισσότερα

Η σχέση μεταξύ της γαστρεντερικής υγείας και του ανοσοποιητικού συστήματος

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Το ανθρώπινο σώμα έχει βακτήρια σε ποσοστό 9...

Διαβάστε περισσότερα

Η ψυχολογία της γλουτένης και η Κοιλιοκάκη

Στις μέρες μας ακούγεται πολύ συχνά ο όρος «προϊόντα ή φαγητά χωρίς γλουτένη». Στην πραγματικότητα, όμως, ο μέσος Έλληνας πιστεύει ότι ...

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφικές συμβουλές για άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) συμβαί...

Διαβάστε περισσότερα

Τα διατροφικά «αντίδοτα» για κολίτιδα και Crohn

Αστερία ΣταματάκηΔιαιτολόγος-Διατροφολόγος Msc. Η ιδιοπαθής φλεγμονώδης εντερική νόσος χαρακτηρίζεται από χρόνια φλεγμονή του πεπτικού ...

Διαβάστε περισσότερα

Εκκολπωματίτιδα και διατροφή

Κατά την περίοδο έξαρσης της νόσου, συστήνεται διαιτολόγιο χαμηλό σε φυτικές ίνες για ένα μήνα περίπου και έπειτα σταδιακή αύξηση. Τροφ...

Διαβάστε περισσότερα

Προστατεύστε τα παιδιά σας από την τροφική δηλητηρίαση

Το καλοκαίρι, μεταξύ των θεμάτων, που θα πρέπει να σας απασχολήσουν, είναι και η σωστή συντήρηση των τροφίμων που αγοράζετε. Η ζέστη κα...

Διαβάστε περισσότερα

Προβιοτικά Βακτήρια: Ένα νέο κεφάλαιο στην αντιμετώπιση ανεξήγητων καταστάσεων

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και συχνότερα να παρουσιάζονται ανεπιθύμητες καταστάσεις, τις οποίες δεν μπορούμε να αιτιολογήσουμε ακ...

Διαβάστε περισσότερα