Ακόμα και χωρίς συντηρητικά το κρουασάν δεν φροντίζει τις ανάγκες και τις ανησυχίες μιας εγκύου γυναίκας

Κωνσταντίνος Ξένος Κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος M.Sc.   Είναι αλήθεια πως η γυναίκα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης γίνεται έ...

Διαβάστε περισσότερα

O σπουδαίος ρόλος του φολικού οξέος στην εγκυμοσύνη

Σταματάκη Αστερία, Msc Μsc στην Κλινική διατροφή διαιτολόγος - διατροφολόγος Διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής   Το φολικ...

Διαβάστε περισσότερα

Το ταχίνι στην μάχη για την υγεία της καρδιάς και των αγγείων

Το ταχίνι είναι μια τροφή απόλυτα ενταγμένη στη Μεσογειακή διατροφή και τα τελευταία χρόνια έχει συμπεριληφθεί στα σούπερ τρόφιμα, καθώ...

Διαβάστε περισσότερα

Γάλα γαϊδούρας: Είναι πράγματι τόσο ευεργετικό;

Δρ. Σοφία Τσαλουχίδου Διαιτολόγος – διατροφολόγος Ph.D. Οι θεραπευτικές αλλά και οι καλλυντικές δράσεις του γάλακτος γαϊδούρας είναι γν...

Διαβάστε περισσότερα

Αλάτι Ιμαλαΐων Ευεργετικό για την υγεία μας ή ένα ακόμη προϊόν κατευθυνόμενης διαφήμισης;

Δρ. Σοφία Τσαλουχίδου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ph.D. Το Αλάτι είναι γνωστό και ως χλωριούχο νάτριο (χημικός τύπος NaCl) και αποτελεί...

Διαβάστε περισσότερα

Η «γοητεία» της αργής απώλειας βάρους

Κωνσταντίνος Ξένος Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος M.Sc. Διευθυντής τμήματος Διατροφογενετικής και Έρευνας Θρέψης "ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗ...

Διαβάστε περισσότερα

4 πράγματα που πρέπει να προσέχετε όταν τρώτε έξω

Τρώγοντας εκτός σπιτιού είναι συχνά αίτιο υπερκατανάλωσης τροφής. Οι επιλογές είναι περισσότερο ελκυστικές και συνοδεύονται από ...

Διαβάστε περισσότερα