ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΠΡΟΙΟΝ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η ευρηματικότητα κάποιων επιτηδείων που στο βωμό του κέρδους, εμπλέκουν επιστήμονες και καλλιτέχνες, χωρίς...

Διαβάστε περισσότερα

Η στεφανιαία νόσος και η σύνδεσή της με την ανεπάρκεια βιταμίνης D

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Η στεφανιαία νόσος είναι μια ασθένεια που έχ...

Διαβάστε περισσότερα

Τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν λιγότερο από 25 γραμμάρια πρόσθετων σακχάρων καθημερινά

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Οι πιο κοινές πηγές των πρόσθετων σακχάρων ε...

Διαβάστε περισσότερα

Τα διατροφικά «αντίδοτα» για κολίτιδα και Crohn

Αστερία ΣταματάκηΔιαιτολόγος-Διατροφολόγος Msc. Η ιδιοπαθής φλεγμονώδης εντερική νόσος χαρακτηρίζεται από χρόνια φλεγμονή του πεπτικού ...

Διαβάστε περισσότερα

Μήπως η συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει τον γενικό κίνδυνο θνησιμότητας;

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham   Ο Δρ Mingyang Song από το Γενικό Νοσοκομεί...

Διαβάστε περισσότερα

Νέα ουσία μπορεί να μειώσει την επιθυμία για «ανθυγιεινά» τρόφιμα

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham   Σύμφωνα με νέα μελέτη, το προπιονικό (μια ...

Διαβάστε περισσότερα

Η βιταμίνη D αυξάνει την επιβίωση των ασθενών με καρκίνο του μαστού

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham   Σε προηγούμενες μελέτες, ο Cedric F. Garla...

Διαβάστε περισσότερα

Η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να βοηθήσει στη πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham   Μελέτη που έγινε σε ποντίκια έδειξε ότι εκ...

Διαβάστε περισσότερα

5000 μgr ΦΥΛΛΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ; ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΩΣΤΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ;

Κωνσταντίνος Ξένος Κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος M.Sc., Ph.D.cand.   Το γραφείο του διαιτολόγου το επισκέπτονται πολύ συχνά έγκυ...

Διαβάστε περισσότερα