Είναι οι στατίνες υπερβολικά συνταγογραφούμενες για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων;

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ζυρί...

Διαβάστε περισσότερα

Κορεσμένα λιπαρά: ένας σύγχρονος «Δούρειος Ίππος»

Γιάννης Χρύσου Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος   Οι καρδιακές ασθένειες αποτελούν το πρώτο αίτιο θανάτου στον Δυτικό κόσμο, μετρώνον...

Διαβάστε περισσότερα

Η διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα νατρίου μπορεί να μην μειώσει την αρτηριακή πίεση

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Η Lynn L. Moore, DSc, αναπληρώτρια καθηγήτρι...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ : Η «ΚΑΡΔΙΑΚΗ» ΜΑΣ ΦΙΛΗ!!

Κωνσταντίνος Ξένος Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc. Ph.D.cand Στην εποχή του διαδικτυακού «οίστρου» που ζούμε, το να διαβάσει...

Διαβάστε περισσότερα

Η στεφανιαία νόσος και η σύνδεσή της με την ανεπάρκεια βιταμίνης D

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Η στεφανιαία νόσος είναι μια ασθένεια που έχ...

Διαβάστε περισσότερα

Τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν λιγότερο από 25 γραμμάρια πρόσθετων σακχάρων καθημερινά

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Οι πιο κοινές πηγές των πρόσθετων σακχάρων ε...

Διαβάστε περισσότερα

Η υπερκατανάλωση φρουκτόζης μπορεί να οδηγήσει σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Ο διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα , η νό...

Διαβάστε περισσότερα

Η καθημερινή κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιακών παθήσεων

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Ο καθηγητής Saverio Stranges από το Warwick ...

Διαβάστε περισσότερα