Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ο μεταβολισμός και το παράδοξο

Γιάννης Χρύσου Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι υδατοδιαλυτές βιταμίνες, γεγονός που σημαίνει ό...

Διαβάστε περισσότερα

Κορεσμένα λιπαρά: ένας σύγχρονος «Δούρειος Ίππος»

Γιάννης Χρύσου Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος   Οι καρδιακές ασθένειες αποτελούν το πρώτο αίτιο θανάτου στον Δυτικό κόσμο, μετρώνον...

Διαβάστε περισσότερα

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σωματικού βάρους

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το στρες ...

Διαβάστε περισσότερα

Η διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα νατρίου μπορεί να μην μειώσει την αρτηριακή πίεση

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Η Lynn L. Moore, DSc, αναπληρώτρια καθηγήτρι...

Διαβάστε περισσότερα

Η κουρκουμίνη, τα κόκκινα σταφύλια και τα μήλα καταπολεμούν τον καρκίνο του προστάτη σε πειραματόζωα

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει μια σειρά από φ...

Διαβάστε περισσότερα

Η διατροφική αξία των καλοκαιρινών φρούτων

Ευτυχία Γαλανάκου, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος και Χημικός Α.Π.Θ.  Εκπαιδεύτρια ΕΦΕΤ   Το καλοκαίρι μας χτυπά πια την πόρτα και εμείς το ...

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτότυπες ιδέες πρωινού για άτομα με διαβήτη τύπου 2

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Η διαχείριση του διαβήτη απαιτεί προσοχή στα...

Διαβάστε περισσότερα

Η ψυχολογία της γλουτένης και η Κοιλιοκάκη

Στις μέρες μας ακούγεται πολύ συχνά ο όρος «προϊόντα ή φαγητά χωρίς γλουτένη». Στην πραγματικότητα, όμως, ο μέσος Έλληνας πιστεύει ότι ...

Διαβάστε περισσότερα

Μπορεί η υπερβολική κατανάλωση σακχάρων να προκαλέσει διαβήτη?

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Η κατανάλωση σακχάρων έχει συνδεθεί με τον δ...

Διαβάστε περισσότερα