Τα συμπληρώματα ασβεστίου μπορεί να κρύβουν κινδύνους για την υγεία της καρδιάς

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Έρευνα που παρακολουθούσε 5.000 ενήλικες για...

Διαβάστε περισσότερα

Το ελαιόλαδο μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας;

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Συνηθίζουμε να λέμε ότι υπάρχει δυσκοιλιότητ...

Διαβάστε περισσότερα

Τα συμπληρώματα βιταμίνης D μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο σοβαρών κρίσεων άσθματος

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Στις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου 17,7 εκατ. ε...

Διαβάστε περισσότερα

Η θεραπεία της ηπατίτιδας C ενισχύεται με την βιταμίνη Β12

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Έρευνα που δημοσιεύθηκε online στο περιοδικό...

Διαβάστε περισσότερα

Οι χορτοφάγοι, οι vegans και οι ηλικιωμένοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο έλλειψης Β12

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Ερευνητές από το Τόκιο της Ιαπωνίας επανεξέτ...

Διαβάστε περισσότερα

Ποια είναι τα κατάλληλα επίπεδα βιταμίνης D;

Οι συστάσεις έχουν μεταβληθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. Όπως φαίνεται όλο και περισσότερα προβλήματα υγείας που εμφανίζονται σχετί...

Διαβάστε περισσότερα

Η αδυναμία διαχείρισης προβλημάτων και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας στο πιάτο των διατροφικών διαταραχών

Έλσα Μπάρδα Κλινικός Ψυχολόγος Αναλύτρια Εφαρμοσμένης Συμπεριφοράς Η δυσκολία να αντιμετωπίσει κάποιος τις προκλήσεις, απειλούν την αυ...

Διαβάστε περισσότερα

Η κατανάλωση βρώμης συμβάλει αποδεδειγμένα στη μείωση της χοληστερόλης

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Οι ερευνητές γνωρίζουν εδώ και 50 χρόνια ότι...

Διαβάστε περισσότερα

Τα Ωμέγα-3 θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον έλεγχο των συμπτωμάτων του λύκου

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Στο περιοδικό PLoS One οι ερευνητές αναφέρου...

Διαβάστε περισσότερα