01 Ιαν Ζυμαρικά & Ρύζι, Κοτόπουλο & Πουλερικά, Συνταγές Ριζότο alla milanese με κοτόπουλο 1 Ιανουαρίου 2013 By sylvester Υλικά για 8 άτομα 400 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μετρίους κύβους 400 γρ. ρύζι carnaroli 150 γρ. παρμεζάνα grana padano τριμμένη ... Διαβάστε περισσότερα
01 Ιαν Ζυμαρικά & Ρύζι, Κρέας, Συνταγές Μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες Μετσόβου από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή 1 Ιανουαρίου 2013 By sylvester ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 20’ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ 70’ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ 600 γρ. νουά 600 γρ. κιλότο 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σ... Διαβάστε περισσότερα
20 Δεκ Γλυκά, Συνταγές Μελομακάρονα από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή 20 Δεκεμβρίου 2012 By sylvester Υλικά για 48 τεμάχια 1 kg. αλεύρι μαλακό 200 γρ. ζάχαρη άχνη 300 ml ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο γάλακτος 5 γρ. σόδα 5 γρ. αμμωνία χυμό κα... Διαβάστε περισσότερα
18 Δεκ Γλυκά, Συνταγές Κουραμπιέδες από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή 18 Δεκεμβρίου 2012 By sylvester Υλικά για 60 τεμάχια 500 γρ. βούτυρο γάλακτος 250 γρ. ζάχαρη άχνη 1 kg αλεύρι μαλακό 10 ml ροδόνερο 10 γρ. βανίλια 10 γρ. μπέϊκιν πά... Διαβάστε περισσότερα
13 Δεκ Κοτόπουλο & Πουλερικά, Συνταγές Γαλοπούλα γεμιστή από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή 13 Δεκεμβρίου 2012 By sylvester Υλικά για 10 άτομα 1 γαλοπούλα 4 ½ kg. περίπου 15 γρ. αλάτι 5 γρ. πιπέρι μαύρο 3 μέτρα αντικολλητικό χαρτί 3 μέτρα αλουμινόχαρτο 2 μέτρ... Διαβάστε περισσότερα
11 Δεκ Γλυκά, Συνταγές Δίπλες από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή 11 Δεκεμβρίου 2012 By sylvester Υλικά για 24 τεμάχια 6 αυγά 100 ml σπορέλαιο 14 γρ. βανίλια 100 ml ούζο 1 kg αλεύρι μαλακό καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα Για το σιρόπι ½ ... Διαβάστε περισσότερα
06 Δεκ Όσπρια & Λαχανικά, Συνταγές Φακόρυζο απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή 6 Δεκεμβρίου 2012 By sylvester Υλικά για 4 άτομα 500 γρ. φακές 100 γρ. ρύζι καρολίνα 100 ml ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2 τομ... Διαβάστε περισσότερα
04 Δεκ Ζυμαρικά & Ρύζι, Συνταγές, Ψάρια & Θαλασσινά Ταλιατέλες με γαρίδες και κολοκύθια από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή 4 Δεκεμβρίου 2012 By sylvester Υλικά για 4 άτομα 500 γρ. ταλιατέλες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 10 γρ. αλάτι 4 γρ. πιπέρι λευκό ... Διαβάστε περισσότερα
29 Νοέ Συνταγές, Ψάρια & Θαλασσινά Γεμιστή πέρκα απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή 29 Νοεμβρίου 2012 By sylvester Υλικά για 4 άτομα 500 γρ. φιλέτο πέρκας 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια 3 φρέσκα κρεμμύδια 2 ... Διαβάστε περισσότερα
27 Νοέ Όσπρια & Λαχανικά, Σαλάτες, Συνταγές Μπρόκολο με αμύγδαλα από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή 27 Νοεμβρίου 2012 By sylvester Υλικά για 4 άτομα 600 γρ. μπρόκολο (χωρίς το κοτσάνι) 200 γρ. αμύγδαλο φιλέ 50 ml ελαιόλαδο χυμός από 2 πορτοκάλια χυμός από 2 γκρέϊπ φ... Διαβάστε περισσότερα