Μαριναρισμένος σολομός με καραμελωμένο κρεμμύδι
Μαριναρισμένος σολομός με καραμελωμένο κρεμμύδι
Καλαμάρι γεμιστό με κρύα σάλτσα ντομάτας, ρόδι και βότανα
Καλαμάρι γεμιστό με κρύα σάλτσα ντομάτας, ρόδι και βότανα
Σολομός στη λαδόκολλα με φακές πολύχρωμες πιρουνάτες
Σολομός στη λαδόκολλα με φακές πολύχρωμες πιρουνάτες
Φιλετάκια σολομού με πιπεριές, ελιές και φρέσκια ντομάτα
Φιλετάκια σολομού με πιπεριές, ελιές και φρέσκια ντομάτα
Σολομός με μυρωδικά απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή
Σύμφωνα με πολύ πρόσφατη μελέτη Αμερικανών επιστημόνων, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, που με πολύ μεράκι χρησιμοποιεί στη συνταγή ο Σεφ Γιάννης Γκελντής, εμπεριέχει σημαντικά ποσά ελαιοκανθάλης...
Κουσκουσέ με γαρίδες από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή
15 μέτριες γαρίδες, εμπεριέχουν περίπου 166 mg χοληστερόλης. Οι αρμόδιοι φορείς υγείας προτείνουν για τους υγιείς ενήλικες, την κατανάλωση έως 300 mg διαιτητικής χοληστερόλης ημερησίως...
Μπακαλιάρος με σκορδαλιά απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή
Εκτός από τον μπακαλιάρο, η σκορδαλιά δεν χρησιμοποιείται συχνά ως συνοδευτικό. Κι όμως, τόσο η ιδιαίτερη γεύση της όσο και η διαθρεπτική της αξία, ανάγουν τη σκορδαλιά σε ένα θαυμάσιο συνοδευτικό..
Μύδια στον ατμό με μουστάρδα από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή
Γευστικές προτάσεις με θαλασσινά, σαν την εν λόγω συνταγή, έχουν την «τιμητική» τους κατά την περίοδο της νηστείας. Η συχνή κατανάλωση θαλασσινών, επιβάλλεται να συνδυαστεί με προσοχή στο αλάτι...
Φιλέτο πέρκας με σέλερυ, ελιές καλαμών δεντρολίβανο και βινεγκρέτ ούζου από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή
Στην ευρηματική αυτή συνταγή το φρέσκο δενδρολίβανο θα σας εντυπωσιάσει με το μοναδικό του άρωμα. Το δενδρολίβανο όμως έχει...
Γλώσσα με μπρόκολο από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή
Τα τελευταία χρόνια έχει προσδιοριστεί, μια μεγάλη σειρά συστατικών των τροφών με ισχυρή αντικαρκινική δράση. Σε αυτά τα συστατικά, ανήκουν...
Ταλιατέλες με γαρίδες και κολοκύθια από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή
Οι γαρίδες είναι πολύ πλούσιες σε ένα αμινοξύ που ονομάζεται γλουταμινικό οξύ. Το γλουταμινικό οξύ...
Γεμιστή πέρκα απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή
Η συχνή κατανάλωση ψαριών αποτελεί μια από τις σημαντικότερες συστάσεις του πιο ισορροπημένου πλάνου διατροφής που αντικατοπτρίζεται στη Μεσογειακή Διατροφή.
Σολωμός με σπανάκι
O σολωμός είναι ένα από τα πιο πλούσια ψάρια σε ω-3 λιπαρά οξέα. Η κατανάλωση των ω-3 λιπαρών οξέων βρέθηκε πως μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα, ενώ παράλληλα αυξάνουν τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης HDL.