Νηστεία: Μια νέα θεραπεία κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας ;

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham   Έρευνα που διεξήχθη από τον καθηγητή Valte...

Διαβάστε περισσότερα

Πώς τα φρούτα και το αλκοόλ σχετίζονται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι σημαντικές π...

Διαβάστε περισσότερα

Οι χυμοί φρούτων και τα smoothies έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σακχάρων

Επιμέλεια Ευγενία Αλεξάνδρου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Πτυχιούχος  University of Nottingham Η νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ηλεκτρο...

Διαβάστε περισσότερα

Πράσινο τσάι και σίδηρος: γιατί δεν πρέπει να συνδυάζονται…

Επιμέλεια Ευγενία Αλεξάνδρου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Πτυχιούχος  University of Nottingham   Το πράσινο τσάι δρα ως ένα ισχυρό αντιο...

Διαβάστε περισσότερα

Η χρήση του ιβίσκου στην θεραπεία της υπέρτασης και της υπερλιπιδαιμίας

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Το τσάι ιβίσκου  χρησιμοποιείται ευρέως σε ό...

Διαβάστε περισσότερα

Βιταμίνη D και ανοσοποιητικό σύστημα

Τα τελευταία χρόνια οι έρευνες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη D δεν συμβάλει μόνο στη διατήρηση της υγείας των οστών και του μυοσκελετικού...

Διαβάστε περισσότερα

Το φρέσκο αβοκάντο στη διατροφή αλλάζει σημαντικά το λιπιδαιμικό προφίλ

Σύμφωνα με τις πρόσφατες Διαιτητικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς, μικρές αλλαγές στις επιλογές τροφίμων μπορεί να ωφελήσουν την υγεία....

Διαβάστε περισσότερα

Η θεραπευτική επίδραση των συμπληρωμάτων της βιταμίνης D σε άτομα που παρουσιάζον νόσο του Crohn.

Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να σχετίζονται με τη νόσο του Crohn. Το 2013, πραγματοποιήθηκε μια πιλοτική μελέτη σε ασθενείς με ...

Διαβάστε περισσότερα