Καρποί Graviola : Η φυσική μελλοντική λύση κατά του καρκίνου?

Η Graviola είναι ένα δέντρο που ευδοκιμεί στα τροπικά δάση της Αφρικής, της Νότιας Αμερικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας. Οι καρποί τη...

Διαβάστε περισσότερα

Η κατανάλωση σοκολάτας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να ωφελήσει την ανάπτυξη του εμβρύου

Η μέτρια κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να ωφελήσει την υγεία καθώς περιέχει φλαβονόλες (ισχυρά αντιοξειδωτικά)  που συμβάλουν στη μείωση ...

Διαβάστε περισσότερα

Μπορούν τα επεξεργασμένα τρόφιμα να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης αυτοάνοσων νοσημάτων ;

Μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, είναι δελεαστικό να καταναλώσουμε  τρόφιμα που χρειάζονται λίγο χρόνο για να προετοιμαστούν. Για...

Διαβάστε περισσότερα

Η υψηλή κατανάλωση λαχανικών συμβάλει στην αντιμετώπιση του γλαυκώματος

Το γλαύκωμα αποτελεί κύρια αιτία της τύφλωσης, ενώ ακόμα και αν ληφθεί  θεραπεία, το 10% αυτών θα χάσει τελικά την όρασή του. Υπολογίζε...

Διαβάστε περισσότερα

Η υψηλή κατανάλωση φρούτων συμβάλει στη μείωση του κινδύνου στυτικής δυσλειτουργίας

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να είναι μία από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες για έναν άνδρα, αλλά μια νέα μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση...

Διαβάστε περισσότερα

Μια μόλις ημέρα ανθυγιεινής διατροφής μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου.

Η διατροφή είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την υγεία, καθώς επηρεάζει το ενδεχόμενο εμφάνισης πολλών ασθενειών. Στο ...

Διαβάστε περισσότερα

Είναι η κατανάλωση ωμών τροφίμων το κλειδί για μια υγιεινή διατροφή?

Σύμφωνα με τη συγγραφέα της Ice diet, Pete Bee, η κατανάλωση ωμών ή ελαφρώς μαγειρεμένων φαγητών απαιτεί από τον οργανισμό μεγαλύτερη δ...

Διαβάστε περισσότερα

Πασατέμπος! – Οφέλη για την υγεία και διατροφικές πληροφορίες

Διατροφική ανάλυση Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) , περίπου δύο κουταλιές της σούπας πασατέμπος (σπόροι κολοκύθας) απ...

Διαβάστε περισσότερα