Η παχυσαρκία οδηγεί σε ανεπάρκεια βιταμίνης Α σε σημαντικά όργανα

Η παχυσαρκία μειώνει την ικανότητα του σώματος να χρησιμοποιήσει κατάλληλα τη βιταμίνη Α και οδηγεί σε ανεπάρκειες της βιταμίνης σε σημ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος των μικρογευμάτων σε μία προσπάθεια μείωσης του βάρους

Τα τελευταία χρόνια, η κατανάλωση μικρογευμάτων κατά την διάρκεια της ημέρας, στον δρόμο ή την δουλειά, φαίνεται να αυξάνεται τόσο σε σ...

Διαβάστε περισσότερα

Η σοβαρή ανεπάρκεια βιταμίνης D στην Ελλάδα

Ευγενία Αλεξάνδρου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος   Στην Ελλάδα, αν και η έντονη ηλιοφάνεια ακμάζει, παρατηρούνται μεγάλα ποσοστά ανεπάρκε...

Διαβάστε περισσότερα

Αναιμία και Καρδιαγγειακά Τι άλλο μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτά και δεν πάει το μυαλό σας;

Δρ. Σοφία Τσαλουχίδου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ph.D.   Στην εμφάνιση ή την πιθανότητα εμφάνισης αναιμίας ή της ύπαρξης κάποιου καρδι...

Διαβάστε περισσότερα

Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό συνδέονται με την εμφάνιση ινομυαλγίας

Πρόσφατες μελέτες τονίζουν τη σημασία της «βιταμίνης του ήλιου» - δηλαδή της βιταμίνης D - στη διατήρηση της καλής υγείας, καθώς και στ...

Διαβάστε περισσότερα

Επικίνδυνο το τηγάνισμα με φυτικά έλαια, λένε επιστήμονες

Το μαγείρεμα, ιδίως το τηγάνισμα και το ψήσιμο, με φυτικά έλαια εκλύει τοξικές χημικές ουσίες οι οποίες σχετίζονται με τον καρκίνο και ...

Διαβάστε περισσότερα

Οι κίνδυνοι από την εμμονή για μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες

Ο Garth Davis, ένας χειρουργός ο οποίος διευθύνει μια κλινική απώλεια βάρους στο Χιούστον, αφηγείται μια ιστορία για μια ασθενή του που...

Διαβάστε περισσότερα

Κορυφαία Αντιφλεγμονώδη τρόφιμα, βότανα, και μπαχαρικά

Τα βότανα και τα μπαχαρικά περιέχουν μια μεγάλη ποικιλία αντιοξειδωτικών, ιχνοστοιχείων και βιταμινών και συμβάλουν στη μέγιστη υγεία τ...

Διαβάστε περισσότερα

Καφεΐνη: Ποιο είναι το όριο κατανάλωσης;

Η καφεΐνη χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους κάθε μέρα για να «ανακουφίσει» από την κούραση και να βελτιώσει τη συγκέντρωση. Η α...

Διαβάστε περισσότερα

Το σογιέλαιο ενδέχεται να συμβάλει στην παχυσαρκία και στον διαβήτη περισσότερο από ότι η φρουκτόζη.

Σύμφωνα με αμερικάνικη έρευνα οι επιστήμονες διεξήγαγαν πείραμα με αρσενικούς ποντικούς, οι οποίοι ακολουθούσαν τέσσερις διαφορετικές δ...

Διαβάστε περισσότερα