Φιλέτο πέρκας με σέλερυ, ελιές καλαμών δεντρολίβανο και βινεγκρέτ ούζου από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

  Υλικά για 4 άτομα   600 γρ. φιλέτο πέρκας (4 τεμάχια των 150 γρ.) 400 γρ. σέλερυ κομμένο σε μπαστουνάκια 100 γρ. φρέσκο δεντρολίβανο...

Διαβάστε περισσότερα

Γαλατόπιτα με ξινόγαλο και μαύρη ζάχαρη από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Υλικά για 16 τεμάχια   1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα 500 ml ΑΡΙΑΝΗ (ξινόγαλο) 6 αυγά 350 γρ. ψιλό σιμιγδάλι 400 γρ. μαύρη ζάχαρη 200 γρ. φρέσκ...

Διαβάστε περισσότερα

Ρεβίθια με σπανάκι, μάραθο και τομάτα από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Υλικά για 4 άτομα   300 γρ. ρεβίθια 2 τομάτες αποφλοιωμένες ψιλοκομμένες 600 γρ. σπανάκι 1 ματσάκι μάραθο 200 γρ. φρέσκα κρεμμύδια ψιλ...

Διαβάστε περισσότερα

Spaghetti από κολοκύθια και καρότα με σόγια, μέλι σκόρδο και λεμόνι από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Υλικά για 4 άτομα   400 γρ. καρότα 400 γρ. κολοκύθια 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο 100 ml σόγια σος 40 ml ελαιόλαδο 50 ml χυμός λεμό...

Διαβάστε περισσότερα

Ριζότο με αναποφλοίωτο ρύζι, μπρόκολο κόκκινη πιπεριά και αμύγδαλο από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Υλικά για 4 άτομα   300 γρ. άγριο ρύζι 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λωρίδες 40 ml ελαιόλαδο 40...

Διαβάστε περισσότερα

Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα με μανιτάρια από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Υλικά για 16 τεμάχια   800 γρ. μοσχαρίσιο κρέας - ελιά κομμένο σε κυβάκια 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ...

Διαβάστε περισσότερα

Ατομικά ζεστά σουφλέ σοκολάτας από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΦΟΡΜΙΤΣΕΣ Η 1 ΦΟΡΜΑ ΚΕΪΚ   300 γρ. κουβερτούρα (όσο γίνεται περισσότερη περιεκτικότητα σε κακάο) 40 γρ. βούτυρο 6 ασπράδια...

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοσιακή φασολάδα με πιπεριές από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

  ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ   ½ kg φασόλια ξερά 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε φέτες 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο ½ ματσάκι σέλινο χοντροκομμ...

Διαβάστε περισσότερα