Άρθρα και Νέα
01
Φεβ
Το μάσημα της τροφής προστατεύει από τις λοιμώξεις
Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Immunity, διαπιστώθηκε ότι το μάσημα της τροφής μπορεί να οδηγήσει στην απελευθέρωση ...
30
Ιαν
Η σωστή διατροφή, ασπίδα στις κρίσεις πανικού
Γράφει η Ευτυχία Γαλανάκου,
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος και Χημικός Α.Π.Θ.
Εκπαιδεύτρια ΕΦΕΤ.
Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι απ...
18
Ιαν
Τι είναι τα Paraprobiotics;
ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος University of Nottingham
Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η κατανάλωση για...
16
Ιαν
Διατροφικές συμβουλές για άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος University of Nottingham
Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) συμβαί...
11
Ιαν
Η βιταμίνη D δρα προστατευτικά έναντι της σκλήρυνσης κατά πλάκας
Χάρης Γεωργακάκης
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Η πολλαπλή σκλήρυνση, γνωστή και ως σκλήρυνση κατά πλάκας, αποτελεί μια απρόβλεπ...
09
Ιαν
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΕΟΓΝΑ ΚΑΙ ΒΡΕΦΗ!
Η ευαισθησία πάνω σε θέματα που αφορούν τη διατροφή των νεογνών και των βρεφών είναι ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι, από όλους μας δε...
23
Δεκ
Είναι τα φυτικά «γάλατα» θρεπτικά;
ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος University of Nottingham
«Εξαρτάται από την εταιρεία», δηλώνει η Sara...
21
Δεκ
Η διατροφή μας κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων εορτών
Μαρία Ι. Ρίτσου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Η πιο όμορφη περίοδος του χρόνου, τα Χριστούγεννα φτάνουν, και μαζί με αυτά είναι συνυφασμέ...
14
Δεκ
Είναι τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά, τόσο θρεπτικά όσο τα φρέσκα;
ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος University of Nottingham
Η κατάψυξη των φρούτων και των λαχανικών μπο...