Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D-3 μπορεί να ωφελήσει τους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Στις ΗΠΑ, περίπου 5,1 εκατομμύρια άνθρωποι π...

Διαβάστε περισσότερα

Πώς μπορεί το κόκκινο κρασί να συμβάλει στην αποφυγή των καρδιακών παθήσεων

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Η καρδιαγγειακή νόσος είναι η νούμερο ένα αι...

Διαβάστε περισσότερα

Η χρήση του ιβίσκου στην θεραπεία της υπέρτασης και της υπερλιπιδαιμίας

ΕπιμέλειαΕυγενία ΑλεξάνδρουΔιαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΠτυχιούχος  University of Nottingham Το τσάι ιβίσκου  χρησιμοποιείται ευρέως σε ό...

Διαβάστε περισσότερα

Η κατανάλωση σοκολάτας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να ωφελήσει την ανάπτυξη του εμβρύου

Η μέτρια κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να ωφελήσει την υγεία καθώς περιέχει φλαβονόλες (ισχυρά αντιοξειδωτικά)  που συμβάλουν στη μείωση ...

Διαβάστε περισσότερα

Αναιμία και Καρδιαγγειακά Τι άλλο μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτά και δεν πάει το μυαλό σας;

Δρ. Σοφία Τσαλουχίδου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ph.D.   Στην εμφάνιση ή την πιθανότητα εμφάνισης αναιμίας ή της ύπαρξης κάποιου καρδι...

Διαβάστε περισσότερα

Μείωση του κινδύνου καρδιακής προσβολής : Η Μεσογειακή διατροφή είναι εξίσου αποτελεσματική με τις στατίνες

Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε κίνδυνο για καρδιακή προσβολή μπορούν να μειώσουν αυτόν τον κίνδυνο με την υιοθέτηση της μεσογειακής διατ...

Διαβάστε περισσότερα

Το ταχίνι στην μάχη για την υγεία της καρδιάς και των αγγείων

Το ταχίνι είναι μια τροφή απόλυτα ενταγμένη στη Μεσογειακή διατροφή και τα τελευταία χρόνια έχει συμπεριληφθεί στα σούπερ τρόφιμα, καθώ...

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιαγγειακά: από ανδρική… γυναικεία υπόθεση

της Λυδίας Παπαευαγγέλου   «Καρδιαγγειακά επεισόδια». Μια φράση που ακούμε όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια, μια φράση που τρομάζε...

Διαβάστε περισσότερα

Η διατροφογενετική αναδεικνύει τη δράση της βιταμίνης B2 στην υπέρταση !!

Κωνσταντίνος Ξένος Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc. Διευθυντής τμήματος Διατροφογενετικής και Έρευνας Θρέψης «Ευρωκλινική Αθη...

Διαβάστε περισσότερα

Ποιά τροφή είναι η πιο επιβαρυντική για την χοληστερόλη?

Κι όμως δεν είναι το αβγό που πολλοί πιστεύουν, αλλά το βούτυρο. Το βούτυρο ναι μεν έχει λιγότερη ποσότητα χοληστερόλης από το αβγό, εμ...

Διαβάστε περισσότερα