- Ημερομηνία:25/12/2013
- Κατηγορίες:
Το ψημένο ψωμί (που χρησιμοποιούμε για παράδειγμα φτιάχνοντας τόστ) αποδίδει σε ισόποσες ποσότητες περισσότερες θερμίδες από ότι το άψητο. Αυτό συμβαίνει αφενός διότι εμπεριέχει λιγότερη υγρασία και αφετέρου διότι με το ψήσιμο διευκολύνεται η απορρόφηση και η αφομοίωση από τον οργανισμό κάποιων σακχάρων. Βέβαια η συγκεκριμένη θερμιδική διαφορά είναι πολύ μικρή. Ετσι αν προσέχετε τη σιλουέτα σας ίσως να είναι πιό σημαντικό να προσέξετε άλλες παραμέτρους, όπως για παράδειγμα η κατανάλωση λίπους και αλκοόλ!
Τελευταία άρθρα
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...