Blog

Πίτες & Τάρτες, Συνταγές

Σπανακόπιτα σε κροκέτες

Υλικά Συνταγής

300 γραμ. σπανάκι

200 γραμ. ανθότυρο

100 γραμ. μαλακή φέτα

1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο

100 γραμ. αλεύρι

2 φρέσκα κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα

2 αυγά

2 κοφτά κ.γλ μπέικινκ πάουντερ

Αλάτι

Πιπέρι

1 κ.σ. άνηθο

1 κ.σ. δυόσμο

1 κ.σ. μαϊντανό σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο σπανάκι για τις κροκέτες με σπανάκι, πρέπει να το πλύνουμε, να το ζεματίσουμε και να το στραγγίσουμε πολύ καλά. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο απλά το ξεπαγώνουμε και το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι ή σφίγγοντας το στις παλάμες.

Το βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα τυριά, το κρεμμυδάκι κι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε τον χυλό. Πρέπει ο χυλός να είναι αρκετά σφιχτός ώστε να πέφτει σε κουταλιές. Όχι αραιός.

Τηγανίζουμε σε κουταλιές το μίγμα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά να ροδίσει.

Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε με κρύα σάλτσα ντομάτας και σάλτσα γιαουρτιού.

Πηγή: http://www.argiro.gr/recipe/spanakopita-se-kroketes/

Αρχίστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Facebook X YouTube
Shop
Sidebar
0 items Cart
My account