
Blog

Χωρίς κατηγορία
Σολομός με καστανό ρύζι και δαμάσκηνα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
- 800γρ.φιλέτο σολομού (4 φιλέτα)
- 150 γρ. καστανό ρύζι
- 100 γρ. δαμάσκηνα χωρίς το κουκούτσι τους
- 80 ml ελαιόλαδο
- 2γρ.αλάτι,
- 5γρ. λευκό πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ
- 50 ml ελαιόλαδο
- χυμό από ½ λεμόνι
- φρέσκο κόλιανδρο
Εκτέλεση
Σε καλά αλατισμένο νερό, βράζουμε το ρύζι για μισή περίπου ώρα και το σουρώνουμε. Όσο είναι ακόμα ζεστό, το ανακατεύουμε με τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα και με το μισό περίπου ελαιόλαδο
Συγχρώνως, αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε ελαφρώς τον σολομό και τον ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180ο C για 10 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε τον σολομό μαζί με το ρύζι.
Χτυπάμε τα υλικά για το λαδολέμονο στο μίξερ και περιχύνουμε το φαγητό μου.
Xρόνος προετοιμασίας : 10’
Xρόνος μαγειρέματος : 35’