
- Ημερομηνία:26/07/2016
- Κατηγορίες:Συνταγες Ψάρια & Θαλασσινά
Υλικά
2 φλ. φακές 1 φλ. κινόα
6 φλ. ζωμό κότας
3 κ.σ ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 - 1/2 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
1/2 κ.σ κουρκουμάς
2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
Όσος σολομός έχει περισσέψει ψιλοκομμένος χωρίς το δέρμα
Μισή λεμονόκουπα
1 φλ. αρακά
1 κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε την κινόα τη στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Πλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε κατσαρόλα. Ρίχνουμε 6 φλιτζάνια νερού ζωμό κότας και αφήνουμε να βράσουν για 10′. Προσθέτουμε την κινόα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 12′. Στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το ξερό για λίγα λεπτά να μαραθούν. Προσθέτουμε το κάρυ, το σκόρδο, την πιπεριά και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε. Βάζουμε τον αρακά και την κινόα με τις φακές και αλατοπιπερώνουμε. Στύβουμε το λεμόνι. Προσθέτουμε το σολομό και το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: http://www.argiro.gr/recipe/solomos-me-fakes-kai-kinoa/
Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...