Blog

Χωρίς κατηγορία

Πώς θα φτιάξετε ελαιόλαδο με αιθέριο έλαιο θυμαριού

Στην Αρχαία Ελλάδα και Αίγυπτο χρησιμοποιούσαν το θυμάρι για την απολύμανση πληγών. Οι αντισηπτικές του ιδιότητες σήμερα γνωρίζουμε ότι οφείλονται στην υψηλή περιεκτικότητα του σε θυμόλη, ένα αιθέριο έλαιο.

Ακόμα αποτελεί ένα φυσικό μέσο αντιμετώπισης της γρίπης, συμβάλλοντας τόσο στην γενικότερη ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, όσο και στην αντιμετώπιση του βήχα, δρώντας ως αποχρεμπτικό.

Σε εναλλακτικές θεραπείες, χρησιμοποιείται και για εντριβές, χάρη στις θερμαντικές του ιδιότητες, ανακουφίζοντας από μυικούς και ρευματικούς πόνους.

Στην διατροφή μας το χρησιμοποιούμε κυρίως για να αρωματίσουμε ψάρια, κρεατικά και σάλτσες. Εσείς όμως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αρωματίσετε κάθε είδους γέμιση ή να αρωματίσετε τα λαχανικά και τις πατάτες σας.

Ακόμα μπορείτε να πάρετε τα αιθέρια έλαια και το άρωμα του σε κάθε γεύμα σας, αρωματίζοντας 1 λίτρο ελαιόλαδου με 3 κουταλιές της σούπας θυμάρι. Αφήστε το για 20 ημέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος και σουρώστε το. Έτσι θα έχετε ένα μπουκάλι ελαιόλαδο εμπλουτισμένο με τα συστατικά  και το άρωμα του θυμαριού.

Στην αγορά θα το βρείτε συχνότερα αποξηραμένο, αλλά και φρέσκο. Φυσικά το φρέσκο αποδίδει εντονότερο άρωμα, λόγω της μεγαλύτερης περιεκτικότητας του στα αιθέρια έλαια, αλλά δεν συντηρείται για περισσότερο από 7 ημέρες στο ψυγείο σας. 

Αρχίστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Facebook X YouTube
Shop
Sidebar
0 items Cart
My account