Blog

Χωρίς κατηγορία

Πως θα απορροφήσετε σίδηρο και ασβέστιο από το σπανάκι

Το σπανάκι ανήκει στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά Είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά και αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Κ στην φύση.

Συγκεκριμένα, ένα φλιτζάνι από ωμό σπανάκι καλύπτει το διπλάσιο των ημερήσιων αναγκών μας, ενώ ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι έως και 6 φορές περισσότερο. Η βιταμίνη Κ είναι μία βιταμίνη με σημαντική δράση στην υγεία των οστών και την πήξη του αίματος.

Επίσης όλοι θα θυμάστε το Ποπάυ, έναν ήρωα κινουμένων σχεδίων που στήριζε την δύναμη του στο σπανάκι – και όχι άδικα. Το σπανάκι είναι μία εναλλακτική πηγή μαγνησίου, σιδήρου και ασβεστίου. Θρεπτικά συστατικά που εξακριβωμένα προάγουν  την καλή μυική λειτουργία και την ενίσχυση των οστών.

Ακούστε προσεκτικά και δύο μυστικά που ίσως δεν γνωρίζετε. Για να πετύχετε καλή απορρόφηση του περιεχόμενου σιδήρου από το σπανάκι, προσθέστε αρκετό λεμόνι στο πιάτο σας.

Σχετικά με το ασβέστιο, μιας και το σπανάκι είναι πλούσιο σε οξαλικά οξέα που εμποδίζουν την απορρόφηση του, προτιμήστε να βράζετε το σπανάκι με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας. Μέσω της εξάτμισης η απομάκρυνση των ανεπιθύμητων οξαλικών μπορεί να φθάσει έως και το 50 %.

Μην χρησιμοποιείται αλλά επιλέξτε να πετάτε το νερό που βράζετε το σπανάκι και αφού το στραγγίξετε καλά.. Είναι και αυτό είναι πλούσιο σε οξαλικά 

Αρχίστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Facebook X YouTube
Shop
Sidebar
0 items Cart
My account