
Blog

Πράσινη σαλάτα με καρύδια, σύκα, κράνμπερι και ανθότυρο
Υλικά
Φύλλα από ένα μαρούλι
1 ματσάκι ρόκα
1 ματσάκι λόλα κόκκινη
1/2 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
4 αποξηραμένα σύκα σε φέτες
8 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό ξίδι
Αλάτι (προαιρετικά)
150 γραμμ. ανθότυρο κομμένο σε καρέ
1/2 φλ. αποξηραμένα κράνμπερις
Εκτέλεση
1. Πλένουμε, στεγνώνουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά τοποθετώντας τα σε σαλατιέρα.
2. Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ή σε ένα τηγάνι ψιλοκόβουμε αρχικά τα σύκα, έπειτα τα περιχύνουμε με το κρασί και τα σιγοβράζουμε για 5΄-6΄, να μαλακώσουν ελαφρά. Στη συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
3. Προσθέτουμε στα λαχανικά τα καρύδια, τα σύκα με όσο υγρό έχουν, τα κράνμπερις και το ανθότυρο κομμένο σε καρέ.
4. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο και περιχύνουμε με αυτά τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Πηγή: http://www.argiro.gr/Recipe/πράσινη-σαλάτα-με-καρύδια-σύκα-και-ανθότυρο