
Blog

Πορτοκαλόπιτα
Υλικά
- καλαμποκέλαιο: 1 ποτήρι του νερού
- ζάχαρη: 1 ποτήρι του νερού
- μπέικιν πάουντερ: 1 φακελάκι
- βανίλιες: 2
- γιαούρτι στραγγιστό: 1, χαμηλών λιπαρών
- αυγά: 3
- πορτοκάλι: 1 το ξύσμα του
- φύλλο κρούστας: 1 πακέτο
- Για το σιρόπι
- νερό: 3 ποτήρια
- πορτοκάλι: 1, φλούδες του και λίγες σταγόνες από το χυμό του
- ζάχαρη: 2 ποτήρια του νερού
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το φύλλο κρούστας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Θρυμματίζουμε, σε μικρά κομμάτια, με τα χέρια μας, το φύλλο κρούστας (αφού το έχουμε ξεπαγώσει και διατηρήσει σε θερμοκρασία δωματίου), και το ενσωματώνουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας πολύ καλά. Αλείφουμε ένα 35άρι ταψί καλά με λάδι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε.
Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει από πάνω (περίπου 35΄). Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας μαζί όλα τα υλικά και ανακατεύοντας μέχρι να δέσει. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και στη συνέχεια το περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε το γλυκό για 5′ έτσι ώστε το σιρόπι να πάει παντού και στη συνέχεια το κόβουμε. Προαιρετικά μπορούμε να το σερβίρουμε και με μία μπάλα παγωτό.