
Blog

Ποιά είναι η καλύτερη διατροφική πηγή σιδήρου?
Το συκώτι. Σε γενικές γραμμές ο σίδηρος προσλαμβάνεται σωστά για τον οργανισμό, κυρίως από ζωικές τροφές. Οι ημερήσιες ανάγκες του ανθρώπου σε σίδηρο είναι αυξημένες στα παιδιά, επειδή αυτά αναπτύσσονται, σ’ όλη τη γόνιμη ηλικία των γυναικών, στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό. Οι λειτουργίες του σιδήρου για τον οργανισμό είναι πολλές και ουσιαστικές κυρίως μέσω της συμμετοχής του στην αιμοσφαιρίνη. Άλλες καλές πηγές σιδήρου είναι το κρέας, τα προϊόντα αυτού και το αβγό.