Blog

Ζυμαρικά & Ρύζι, Συνταγές

Πένες με τόνο και ντομάτα

Υλικά

500 γραμμ. πένες

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

360 γραμμ. (2 συσκευασίες) τόνος

800 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες

250 γραμμ. φασολάκια (κατεψυγμένα)

2 κ.σ. κάππαρη

1 πρέζα ζάχαρη

2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο ολόκληρο για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τα φασολάκια, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και την κάππαρη.

2. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10΄. Εν τω μεταξύ, λιώνουμε τον τόνο με πιρούνι σ’ ένα μπολ και τον ρίχνουμε κι αυτόν στη σάλτσα. Προσθέτουμε το μαϊντανό και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Δοκιμάζουμε πριν αλατίσουμε γιατί ο τόνος και η κάππαρη είναι αλμυρά. Σιγοβράζουμε για 10΄.

3. Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε (όχι τελείως, να στάζουν λίγο) και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.

4. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Mερίδες: 4

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά

Πηγή: http://argiro.gr/Recipe/πένες-με-τόνο-και-ντομάτα

Αρχίστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Facebook X YouTube
Shop
Sidebar
0 items Cart
My account