Blog

Χωρίς κατηγορία

Ο διατροφικός θησαυρός των Εσκιμώων ενάντια σε καρδιαγγειακά και εγκεφαλικά

Η κατανάλωση ω-3 λιπαρών οξέων από ιχθυέλαια, φαίνεται να αναστέλλει τη δράση του Παράγοντα Ενεργοποίησης Αιμοπεταλίων (Platelet-Activating Factor, PAF). Ο Παράγοντας Ενεργοποίησης Αιμοπεταλίων (PAF) είναι ένας φλεγμονώδης παράγοντας που οδηγεί στην συσσώρευση των αιμοπεταλίων, των κυττάρων δηλαδή που φράσσουν πρώτα το σημείο τραυματισμού ενός αγγείου σχηματίζοντας θρόμβο. Η χρόνια φλεγμονή εξαιτίας και υψηλών επιπέδων PAF, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό της αθηρωματικής πλάκας και την πρόκληση καρδιαγγειακών νοσημάτων και εγκεφαλικών. Πείτε λοιπόν ναι στα ιχθυέλαια, μέσα από την κατανάλωση τουλάχιστον ψαριών 2 φορές εβδομαδιαίως. Προτιμήστε δε η μια εξ αυτών να συμπεριλαμβάνει ψάρι όπως ο μπακαλιάρος, ο σολομός ή οι σαρδέλες.

Αρχίστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Facebook X YouTube
Shop
Sidebar
0 items Cart
My account