
Blog

Χωρίς κατηγορία
Ντάμπλινγκς
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
- 50 φύλλα για ντάμπλινγκς στρογγυλά
- 200 γρ.χοιρινό κιμά χωρίς λίπος
- 5 γρ.σκόνη τζίντζερ
- 10 γρ.σόγια σος
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- αλάτι – πιπέρι
- 50 ml τεριάκι σος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε τον κιμά, το αυγό, το τζίντζερ, την σόγια σος, το αλάτι, πιπέρι και τα κρεμμυδάκια καλά όλα μαζί.
Τοποθετούμε μια κοφτή κουταλιά της σούπας από αυτό το μείγμα σε κάθε κομμάτι ζύμης και τα τυλίγουμε σε μισοφέγγαρα. Για να κολλήσουν τα αλείφουμε με λίγο νερό στις άκρες και πιέζουμε καλά με τα δάχτυλά μας.
Όταν όλα είναι έτοιμα, τα βουτάμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για 2-3 λεπτά. Τα σουρώνουμε.
Τρώγονται βουτώντας τα στη τεριάκι σος που εν τω μεταξύ έχουμε αδειάσει σε ένα μπολ.
Χρόνος προετοιμασίας : 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 2-3 λεπτά