
Blog

Muffin Μακεδονικού Χαλβά με Γλάσο Μακεδονικού Ταχινιού
Υλικά
100 γρ. ζάχαρη
150 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
220 ml χυμό πορτοκάλι
40 ml κονιάκ
200 γρ. Μακεδονικό Χαλβά
100 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι κανελογαρύφαλλο τριμμένο
1 κουταλάκι σόδα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη, το χαλβά και το σησαμέλαιο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια το αλεύρι με τη σόδα και το κανελογαρύφαλλο και ανακατεύουμε απαλά.
Τέλος, προσθέτουμε αλευρωμένα τα καρύδια και μοιράζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες muffin. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 170°-180°C και αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα βουτάμε σε γλάσο ταχινιού.
Γλάσο Μακεδονικού Ταχινιού
Υλικά
500 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
500 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε σιρόπι και αφού προσθέσουμε το ταχίνι, χτυπάμε το μείγμα και το διατηρούμε σε μπεν μαρί. Με το γλάσο αυτό μπορούμε να καλύψουμε κέικ, muffins, μπισκότα, τούρτες, τσουρέκια, κρουασάν, βιεννέζικα, κοκ, εκλαίρ, σουδάκια και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε. Είναι επίσης ιδανικό για να καλύψουμε ντόνατς και να γεμίσουμε κρέπες. Αν το κάνουμε πιο δυνατό γίνεται σάλτσα καραμέλας ταχινιού και μπορεί να συνοδέψει παγωτά και βάφλες.