Blog

Χωρίς κατηγορία

Μπρουσκέτες με λιθρίνι

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 8 φέτες ψωμί
  • 2 λιθρίνια (μεσαία)
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

  • 3 μικρά αγγούρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 50 ml μηλόξιδο
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C το ψάρι για 25 περίπου λεπτά.

Μόλις κρυώσει το ξεψαχνίζω καλά.

Για τη σαλάτα, ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνω για 30 λεπτά περίπου σε ένα σκεύος.

Ψήνω το ψωμί και σερβίρω από πάνω τη σαλάτα και το ψάρι.

Περιχύνω με ελαιόλαδο.

 

Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα: περίπου 409kcal

Χρόνος προετοιμασίας:   30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:    25 λεπτά

 

Η ποικιλία των ψαριών αλλά και η διατροφική τους αξία είναι αρκετά μεγάλη. Μία από τις σημαντικότερες πηγές πρωτεινών, ιχνοστοιχείων και λιπαρών οξέων το ψάρι, οφείλει να βρίσκεται στο διαιτολόγιο κάθε ανθρώπου. Στην εποχή μας πλέον ακούγεται ότι εαν τρώγαμε καθημερινά από 30 γρ ψάρι, το ποσοστό των καρδιοπαθειών θα είχε μειωθεί στο μισό.  Πάντως το σίγουρο είναι ότι δρα ευεργετικά για τον οργανισμό μας και δεν πρέπει να το αποφεύγουμε.

Αρχίστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Facebook X YouTube
Shop
Sidebar
0 items Cart
My account