Blog

Ορεκτικά, Συνταγές

Μπουρίτος με κιμά σόγιας

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 300 γρ. κιμά σόγιας
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 4 γαρίφαλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 τομάτες ώριμες στον τρίφτη
  • αλάτι – πιπέρι
  • τορτίγιες 12×10 εκατοστά

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ

  • 2 τομάτες ψιλοκομμένες (χωρίς το εσωτερικό τους)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
  • 30 γρ. κέτσαπ
  • ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα βράζουμε, σουρώνουμε, ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τον κιμά σόγιας, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και τον κιμά σόγιας.

Προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα, λίγο νερό, τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να πιεί όλα τα υγρά.

Ετοιμάζουμε την σάλτσα τομάτας ανακατεύοντας καλά σε ένα μπολ, τις ψιλοκομμένες τομάτες με την κέτσαπ και τον κόλιανδρο.

Γεμίζουμε τις τορτίγιες με τον κιμά, τυλίγοντάς τες σαν κρέπες.

Τις σερβίρουμε μαζί με την σάλτσα τομάτας.

 

Χρόνος προετοιμασίας : 25 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος   : 20 λεπτά

Αρχίστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Facebook X YouTube
Shop
Sidebar
0 items Cart
My account