- Ημερομηνία:04/02/2016
- Κατηγορίες:Συνταγες Κέικ & Μπισκότα
Υλικά
1 φλιτζ. Μαργαρίνη
1 φλιτζ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
1 φλιτζ. φυστικοβούτυρο (κρέμα ή με κομματάκια)
2 αυγά
2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
2¾ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
Εκτέλεση
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα.
2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη, τα δύο είδη ζάχαρης και το φιστικοβούτυρο. Τα χτυπάμε για 4΄-5΄ να γίνουν κρέμα και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τα χτυπάμε να απορροφηθούν από το μείγμα.
3. Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με τη σόδα. Με τα χέρια πλάθουμε στον πάγκο τη ζύμη. Της δίνουμε σχήμα ρολό, την τυλίγουμε με λαδόκολλα ή με μεμβράνη (σε αυτό το στάδιο μπορούμε να την καταψύξουμε για 2 μήνες). Παγώνουμε τη ζύμη στο ψυγείο ή στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
4. Ξετυλίγουμε τη ζύμη και με κοφτερό μαχαίρι την κόβουμε σε φέτες 0,5 εκ. Αραδιάζουμε αραιά, γιατί φουσκώνουν τα μπισκότα, σε λαμαρίνα στρωμμένη με λαδόκολλα ή σε φύλλο σιλικόνης.
5. Τα ψήνουμε για περίπου 10΄ στους 160 C στον αέρα ή στους 180 C στις αντιστάσεις. Δεν πρέπει να τα παραψήσουμε.
6. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Τα φυλάμε σε αεροστεγές κουτί.
Mερίδες: 30
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 10 λεπτά
Τελευταία άρθρα
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...