
Υλικά Συνταγής
1 κιλό μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς
2 κ.σ βαλσαμικό ξίδι
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 μεγάλη σφιχτή ντομάτα τριμμένη
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Βραστά ή ψητά λαχανικά ή χόρτα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ζυμώνοντας τον κιμά για τα μπιφτέκια που είναι κατάλληλα για διατροφή. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο για να ενωθούν καλά οι γεύσεις.
Πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε ένα-ένα σε σακούλες τροφίμων, καλά κλεισμένες, στην κατάψυξη.
Ψήνουμε σε σχάρα (κάρβουνα) για 5′-6′ από κάθε πλευρά ή τα ψήνουμε σε σχάρα μέσα σε ταψάκι στους 200 βαθμούς C για 15′. Ένας εύκολος τρόπος ψησίματος είναι σε αντικολλητικό τηγάνι 5′-6′, από κάθε πλευρά, χωρίς λιπαρή ουσία.
Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...