
Υλικά
1κιλό μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς
2 κ.σ βαλσαμικό ξίδι
1 κρεμμύδι τριμμένο
1μεγάλη σφιχτή ντομάτα τριμμένη
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
βραστά ή ψητά λαχανικά ή χόρτα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο για να ενωθούν καλά οι γεύσεις. Πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε ένα-ένα σε σακούλες τροφίμων, καλά κλεισμένες, στην κατάψυξη.
Ψήνουμε σε σχάρα ( κάρβουνα) για 5'-6' από κάθε πλευρά ή τα ψήνουμε σε σχάρα μέσα σε ταψάκι στους 200C για 15'. Ένας εύκολος τρόπος ψησίματος είναι σε αντικολλητικό τηγάνι 5'-6', από κάθε πλευρά, χωρίς λιπαρή ουσία.
Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 15 λεπτά
Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...