
Blog

Μπαρμπούνια τηγανητά με σάλτσα ντομάτας
Υλικά
- μπαρμπούνια 12 μεγάλα
- αλεύρι 3 -4 κουταλιές της σούπας
- ελαιόλαδο 3/4 του φλιτζανιού
- ντομάτες 1½ κιλό
- ξίδι 4 κουταλιές της σούπας
- ζάχαρη λίγη
- σκόρδο 3-4 σκελίδες
- δεντρολίβανο 1 κλαδάκι
- αλάτι λίγο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε από λέπια, βράγχια και εντόσθια τα μπαρμπούνια και τα πλένουμε καλά. Τα στραγγίζουμε, τα αλατίζουμε, τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Φιλτράρουμε το λάδι στο οποίο τηγανίσαμε και το ρίχνουμε σε καθαρό τηγάνι.
Προσθέτουμε μια κουταλιά αλεύρι, τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, το ξίδι, τη ζάχαρη, το σκόρδο και το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει (περίπου 40’). Περιχύνουμε τα μπαρμπούνια με τη σάλτσα ντομάτας και τα σερβίρουμε ζεστά.