
Blog

Μους σοκολάτας από το Canderel Green
Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 22 % σε σχέση με την κλασική συνταγή
318 θερμίδες ανά άτομο και 12 γραμμ. υδατάνθρακες
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
Αναμονή: 1-2 ώρες
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος: Χαμηλό κόστος
Υλικά για 4 άτομα
• 145 γραμμ. μαύρη σοκολάτα 70% κακάο
• 75 γραμμ. αλατισμένο light βούτυρο
• 3 ασπράδια + 2 κρόκοι αυγών
• 10 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel Green
Εξοπλισμός
4 ατομικές φόρμες
Μίξερ
Τρίφτης
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια (κρατάμε 20 γραμμ. για τη διακόσμηση) και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί με το βούτυρο. Το μίγμα πρέπει να είναι ομογενές.
2. Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Μεταφέρουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και στη συνέχεια ανακατεύουμε με τους 2 κρόκους αυγών.
3. Χτυπάμε τα 3 ασπράδια αυγών, προσθέτουμε το Canderel Green και αναδεύουμε και πάλι μέχρι να σφίξουν. Ρίχνουμε τα ασπράδια στο προηγούμενο μείγμα.
4. Απλώνουμε τη μους σε τέσσερα ατομικά φορμάκια. Τοποθετούμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα.
Γευστικό σχόλιο Μια γεύση που αγαπάμε όλοι. Η πλούσια υφή της μους σοκολάτας έρχεται να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς!