company logo

Μαριναρισµένο ψαρονέφρι µε ψητά λαχανικά

Μαριναρισµένο ψαρονέφρι µε ψητά λαχανικά

Υλικά Συνταγής

800 γραμμ. ψαρονέφρι (2 κομμάτια)

Για τη μαρινάδα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. μπαλσάμικο

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο

1 κ.γλ. μέλι

1 κ.γλ. ρίγανη ή θυμάρι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα ψητά λαχανικά

2 μελιτζάνες τσακώνικες

2 μεγάλα κρεμμύδια άνυδρα κόκκινα

3 πιπεριές χρωματιστές

6 ασπρομανίταρα μεγάλα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μπαλσάμικο

1/2 κ.γλ. θυμάρι

1/2 κ.γλ. ρίγανη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα

Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το μέλι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε με πιρούνι να ενωθούν. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες 2 εκ. Αλείφουμε κάθε φέτα γύρω γύρω με τη μαρινάδα. Τοποθετούμε σε σκεύος το κρέας, κοντά το ένα κομμάτι στο άλλο και ρίχνουμε όση μαρινάδα περισσέψει από πάνω. Σκεπάζουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο 1 ώρα.

Για τα ψητά λαχανικά

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τα κρεμμύδια σε τέταρτα, τις πιπεριές σε τέταρτα και τα μανιτάρια στη μέση κι όλα μαζί τα βάζουμε σε ταψί. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.

Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες μαριναρισμένες και ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις για 35΄-40΄.

Πηγή: http://www.argiro.gr/recipe/marinarisµeno-psaronefri-me-psita-laxanika/

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...