
- Ημερομηνία:06/11/2014
- Κατηγορίες:Συνταγες Γλυκά Κέικ & Μπισκότα
Χρόνος προετοιμασίας: 30΄
Χρόνος ψησίματος: 10΄
Υλικά για 35-40 κομμάτια:
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
- 125 γρ. Flora soft με βούτυρο
- 2 φλιτζάνια (250 γρ.) τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
- 100 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 Βανιλέτα Άλσα
- 1 φλιτζάνι (120 γραμ.) τσαγιού ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη σοκολάτα και το Flora soft σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων (γυάλινο ή πλαστικό) και τα λιώνουμε στα μικροκύματα προσεκτικά: Πρώτα ρυθμίζουμε το φούρνο στο 1 λεπτό, ανακατεύουμε και αν χρειάζεται συνεχίζουμε με 20’’ ακόμη.
- Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθούν και ανακατεύουμε μέσα το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας χρησιμοποιώντας σπάτουλα.
- Σε τρίτο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη Βανιλέτα και το αλάτι και τα ενσωματώνουμε και αυτά τμηματικά στο μείγμα των αβγών και της σοκολάτας. Αφήνουμε το μείγμα να σφίξει στο ψυγείο.
- Όταν το μείγμα σφίξει αρκετά ώστε να μπορεί να πλάθεται, αρχίζουμε να φτιάχνουμε τα μπισκότα ως εξείς: παίρνουμε με ένα κουτάλι μείγμα το οποίο πλάθουμε σε μπαλίτσες διαμέτρου 2 εκ. περίπου.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος 2 επίπεδα ταψάκια.
- Βάζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Κυλάμε τις σοκολατένιες μπαλίτσες στην άχνη, τις τινάζουμε ελαφρά και τις αραδιάζουμε στα ταψάκια αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθούν, και έπειτα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο ώστε να μην σπάνε όταν επιχειρήσουμε να τα ξεκολλήσουμε από το χαρτί.
Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...