Υλικά Συνταγής
2 μεγάλα μάτσα μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αγγούρι με τη φλούδα του
4 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
4 κ.σ. μπαλσάμικο
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1½ φλ. πλιγούρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το πλιγούρι σε μπολ και το καλύπτουμε με ζεστό νερό. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε να σταθεί για 15΄, να φουσκώσει το πλιγούρι. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους. Τις ψιλοκόβουμε σε καρέ. Τις βάζουμε σε βαθιά σαλατιέρα. Κόβουμε το αγγούρι στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε με μαχαίρι τους σπόρους. Το ψιλοκόβουμε σε καρέ. Προσθέτουμε επίσης το μαϊντανό, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το μουλιασμένο και στραγγισμένο πλιγούρι. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Ανακατεύουμε με δύο κουτάλια πολύ καλά και παγώνουμε τη σαλάτα το λιγότερο για 1 ώρα. Λίγο πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε ξανά.
Πηγή: https://www.argiro.gr/recipe/maintanosalata-me-pligouri-kai-murodika/
Τελευταία άρθρα
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...