Blog

Χωρίς κατηγορία

Κους κους με πράσινο τσάι μαϊντανό και δυόσμο από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Υλικά

  • 500γρ. κους-κους
  • 300ml πράσινο τσάι
  • 5γρ. αλάτι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • ¼ ματσάκι δυόσμο
  • ¼ ματσάκι μέντα
  • 400γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες κομμένες σε φέτες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βράζω το πράσινο τσάι με το αλάτι. Μόλις βράση αδειάζω μέσα το κους-κους. Βγάζω την κατσαρόλα από την φωτιά, την σκεπάζω με το καπάκι της και αφήνω το κους-κους εκτός φωτιάς να ψηθεί μόνο του σιγά-σιγά.

Εντωμεταξύ πλένω πολύ καλά το μαϊντανό, τον δυόσμο και την μέντα και τα ψιλοκόβω όσο μπορώ περισσότερο με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με την βοήθεια του μίξερ μου. Αδειάζω το κους-κους σε μια μεγάλη λεκάνη, ανακατεύω με τα μυρωδικά μου και αφήνω να μαριναριστεί σκεπασμένο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Σερβίρω ανακατεύοντας την αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη ντομάτα μέσα στο κους-κους ή το κους- κους απλωμένο πάνω σε φέτες αποφλοιωμένης ντομάτας.

 

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Αρχίστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Facebook X YouTube
Shop
Sidebar
0 items Cart
My account