
Blog

Χωρίς κατηγορία
Κοχύλια με ντοματίνια, ρόκα και ελιές
Υλικά
- 500 γρ. κοχύλια ή άλλο ζυμαρικό
- 1 μικρό βαζάκι πατέ πράσινης ελιάς
- 4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κάππαρη
- 250 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια*
- 8 ντοματίνια
- 1 βολβός φινόκιο κομμένο σε τέταρτα
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
- φυλλαράκια ρόκας και ελιές για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε τα ντοματίνια, αφαιρείτε τους σπόρους και τις φλούδες και τα χοντροκόβετε. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το λάδι, το φινόκιο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο.
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα αδειάζετε σε σαλατιέρα και, όπως είναι καυτά, τα περιχύνετε με τη σάλτσα της ωμής ντομάτας. Σκορπίζετε τη φέτα, την πάστα ελιάς και την κάππαρη. Γαρνίρετε τα ζυμαρικά με φύλλα ρόκας και ελιές και σερβίρετε.
*Αφαιρώντας τη φέτα, το πιάτο ενδείκνυται και για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή.